Ridskolepriser för 2022/2023

Höstterminen 2022 börjar måndagen den 1 augusti och slutar fredagen den 23 december, dvs 21 gånger.

Vårterminen 2023 börjar måndagen den XX januari och slutar söndag den XXX juni, dvs XX gånger.

Villkor och betalningsinformation för abbonemangsridning på SR

Gruppridning

• Ur- och skur ridskola, 60 min á 10 gånger, 2 100 kr (210 kr/lektion)
  • Introduktion, nybörjare & fortsättningsgrupper: 45 min á 21 gånger, 4 410 kr (210 kr/lektion)
  • Träningsgrupp (6 elever per grupp): 45 min á 21 gånger, 7 035 kr (335 kr/lektion)
  • Tävlings/träningsgrupp hoppning eller dressyr* (6 elever per grupp): 60 min á 21 gånger, 7 350 kr (350 kr/lektion)

*=för att vara med i träning/tävlingsgrupp måste man rida en ordinarie lektion till i veckan

Om man rider två eller flera lektioner per vecka får man 10% rabatt på ordinarie lektion. Familj med två eller fler barn i ridskolan erhåller 10% rabatt på en av lektionsplatserna.

Utbildningsplan - teori: Alla elever är givetvis välkomna till ALLA teoritillfällen som anordnas.

Enligt vår utbildningsplan har alla elever som rider i Introduktionskurs teori två tillfällen och rider det tredje. Här fokuserar vi på grunderna i hästskötsel och hästhantering från marken. Även föräldrar är välkomna att delta i undervisningen. Upplägget pågår i 12 veckor, därefter övergår gruppen till att bli Nybörjare 1 (se nedan).

Nybörjargrupp 1 och 2 samt Fortsättning 1 och 2 teori var femte gång. Fokusområdet är främst hästkunskap men även viss ridlära. Teorin är något vi tycker är viktigt ur säkerhets- och hästvälfärdssynpunkt. Det innebär i realiteten att det är 4 teoritillfällen per termin för dessa grupper.

F3 och uppåt två teoritillfällen per termin. Här ligger fokus mer på Ridlära.

En vecka per
termin ställs all ordinarie verksamhet in och i stället arrangerar vi en maxad Temavecka! Här kan man gå på så många aktiviteter man vill, det mesta är gratis, vissa mot avgift.

Uppsägning av ridplats
Om du mot förmodan inte har möjlighet att fortsätta din ridutbildning vill vi ha din uppsägning via epost. I samband med att information om kommande termin skickas ut, annonseras också ett "sista datum" för uppsägning. Om du säger upp din plats efter annonserat datum eller mitt i termin gäller två månaders uppsägning. Du får inte tillbaka din anmälningsavgift, däremot får du tillbaka pengar på antalet återstående lektioner av den resterande medlemsavgiften.

Enskild ridning 30 min lektion (alltid i mån av utrymme) (uppdaterat 1/6 2022)
385 kr/per elev om man rider ensam på ridskolehäst
330 kr/per elev om man är två ryttare

285 kr/per elev om man rider ensam med egen häst

150 kr hästhyra vid tävling och träning

Medlemsavgifter för 2022
Junior (tom 18 år) 325 kr
Senior (från 19 och uppåt) 375 kr - du som förälder kan bli stödmedlem!

Uppdaterad: 06 AUG 2018 06:48 Skribent: Katarina Blom