Hoppa till sidans innehåll

Ridmöjligheter


På Staffanstorps Ridsportförenings anläggning har du möjlighet att rida i ridhus (20x40 m) om du har ett gällande anläggningskort. I kalendern ser du vilka tider ridhuset är bokat för olika aktiviteter. Övriga tider är ridhuset ledigt att nyttjas för personer med häst uppstallad på anläggningen och personer med anläggningskort. I anläggningskortet ingår även tillgång till utebanorna (20x60, 40x40 och 30x70) samt gräsbanorna under den torra delen av året. Dessa kan nyttjas även på de tider då ridhuset är upptaget. När vädret medger ridning utomhus har ridskolan och övrig i förväg planerad verksamhet företräde till utebanorna enligt tiderna på ridhusschemat. Då är istället ridhuset tillgängligt för övrig ridning.

 

Runt anläggningen är uteridningsmöjligheterna tyvärr mycket begränsade. Ryttare får lov att rida på en kort del av gång- och cykelbanan längs Gullåkravägen, som är markerad med blåa skyltar om påbjuden ridning. I övrigt är ridning på gång- och cykelbanor samt på kommunens parkmark (d.v.s. alla gräsmattor) förbjuden. Om det är blött underlag undanbes ridning på gräsplanerna.

 

Tänk alltid på att häst och ryttare räknas som ett fordon i trafiken. Samma regler som för bilar gäller.

 

Visa hänsyn för ovanstående anvisningar så att Staffanstorps ryttare inte får dåligt rykte!

 

Runt Kolböra mosse, vid Djurslöv, Särslöv och Nordanå, finns "beträdor" runt ett antal åkrar. Här är ridning tillåten när marken är torr. Så länge marken är blöt får ryttare absolut inte trampa upp slingorna, eftersom vi då förstör både för oss själva och för andra.

Uppdaterad: 18 NOV 2015 21:27 Skribent: Lotta Fransén

HUVUDSPONSOR

SPARBANKEN SKÅNE


TÄVLINGSSPONSORER
Djur & Natur

Ljungs handel


HINDERSPONSORER 
Sydtak & Bygg
Sparbanken Skåne
Thodenius Education
Ljungs Handel
RSA
Rörmäster i Skåne AB
Hylén & Kjellander VVS AB


STÖD SR NÄR DU HANDLAR

Gräsroten

Sponsorhuset

CITYGROSS

PANTAMERA


 

Postadress:
Staffanstorps RF - Ridsport
Travvägen 9
24538 Staffanstorp

Kontakt:
Tel: 046257424
E-post: ridskolan@staffansto...

Se all info