Gå till innehåll
Staffanstorps Ridsportförening
Staffanstorps Ridsportförening

Vi söker vikarierande ridlärare!

Staffanstorps Ridsportförening med cirka 300 medlemmar är en växande och ekonomiskt välmående ideell förening under ständig utveckling. Föreningen driver med hjälp av 19 egna hästar en ridskola för barn och ungdomar och har även en liten tävlingsverksamhet för både ponny och storhäst.

Varje vecka hålls det 30 lektioner på olika nivåer från Ridlekis till tränings- och tävlingsgrupper i dressyr och hoppning. Staffanstorps Ridsportförening kännetecknas av en härlig positiv gemenskap där det förutom ridskola även finns medlemsuppstallade hästar. Anläggningen är öppen varje dag från kl 15:00 och är en naturlig mötesplats för alla som älskar hästar.

Vi behöver nu förstärka vårt team med en vikarierande ridlärare. Schemat läggs utifrån ridskolans behov, men kan justeras något beroende på den sökande ridlärarens tillgänglighet. Omgående tillträde, kollektivavtal finns.

Ridlärarens uppgifter är att

  • planera och genomföra rid- och teorilektioner
  • vid behov bistå övrig personal i dagliga skötseln av hästar och anläggning
  • enligt överenskommelse ansvara för friskvård och vidareutbildning av hästarna
  • därutöver hålla privatlektioner, arrangera lovaktiviteter och handleda elever vid klubbtävlingar enligt överenskommelse och efter behov Lämplig sökande till tjänsten är
  • Hippolog/SRL2 eller
  • SRL1 med yrkeserfarenhet eller
  • har motsvarande kunskaper Dokumenterad erfarenhet av ridlärartjänst för barn och ungdomar är meriterande. Andra erfarenheter som visar på pedagogiskt kunnande, vana att arbeta självständigt och strukturerat i en servicemiljö är även det meriterande. Staffanstorps Ridsportförenings värdeord är hänsyn, öppenhet, gemenskap och glädje. Dessa värdeord genomsyrar vår verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att sökande till ridskolan levandegör dessa värdeord. Om du är intresserad av jobbet, avvakta inte med att skicka in din ansökan till ridskolan@staffanstorpsridsportforening.se. Vi kommer att hålla intervjuer efterhand som ansökningarna kommer in.

Frågor besvaras av ridskolechef Pernilla Thornström, tfn 0707-33 33 17 eller via e-post-adressen ovan.

Publicerad: 2023-03-07

Senast uppdaterad: 2023-03-12

Författare: Pernilla Thornström

Sponsorer